lördag 28 november 2009

snabbvisit i blågult territorium

Så, idag var jag och Elin på IKEA. Vilken fantastisk upplevelse! Som att vara på besök i Sverige över några timmar. Det spenderades hundratals kronor, på julprydnader, julblommor, svensk mat och dryck. Tyvärr hade inte Ingvar haft intelligensen att lägga till pepparkaksdeg till sitt sortiment, så det får bli till att gå på upptäcksfärd och försöka hitta ingredienser till egen deg!

Det inhandlades som sagt både det ena och det andra. Brödkavel och knivslipare till köket, en lykta att sätta värmeljus i, fyra små ljusstakar som får utgöra adventsljusstake för min del, en julblomma med kruka, en vit fleece-filt att mysa in sig i, en dragspelsmojäng att hänga i garderoben och förvara skor i, ost från Västgöta Kloster, julöl från Spendrups, tunnbröd, lingonsylt, gräddsås, flädersaft, godissnören, Ahlgrens bilar, Läkerol och shake n' bake rågbröd. Säkerligen är detta inte hela listan, men det är svårt att minnas allt.

IKEA är som en liten tillflyktsort när man behöver svenska saker och smaker. Det var mysigt att knalla runt och se på alla svenska namn på möblerna, och Elin som just sett Fight Club för första gången såg saker som finns i Edward Nortons karaktärs hem.

Nu blir det tunnbördsrulle med ost och julöl med läkerol och röda snören till efterrätt. Elin har bakat muffins, och visst kan det väl slinka ned en eller annan sådan också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar