The stuff to put in it:
Muffinssmet:
150 g smör
2 dl strösocker
3 st ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma (Eller en halv tesked kanel!)
2,5 dl vetemjöl
Rabarber:
ca 150 g (3-4 dl) rabarber
0,5 msk vetemjöl
ev. 2 msk strösocker
Stuff to make it easier:
20 st bakformar
elvisp (eller starka uthålliga armar)
The way to do it:
- Skär upp smöret och lägg i en bunke. Häll på sockret och låt stå framme i rumstemperatur en stund så att smöret blir mjukt.
- Sätt ugnen på 200°C. Vispa smör och socker med elvisp till en jämn smet.
- Tillsätt äggen, ett i taget och vispa med elvisp ca 5 sek för varje ägg till en fluffig smet.
- Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kardemumma och vispa till en jämn smet, ca 5 sek med elvisp.
- Tillsätt vetemjölet och vispa till en jämn smet, ca 5 sek med elvisp.
- Skala rabarbern och skär i små bitar, ca 1 cm. Strö över mjölet och om rabarbern är extra syrlig (oftast på försommaren) så kan man även strö på socker och blanda runt så det fastnar på rabarbern. Tar man socker kan det vara lättare att blanda runt i en skål.
- Tillsätt rabarbern och blanda ihop med smeten. Använd en sked eller lägsta hastighet på elvispen.
- Klicka ut smeten i bakformar.
- Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 15 minuter.
Everything that you make and bake is delicious, but these are definitely in your Top 5 of bestest ever!! Yummm! Sylvia
SvaraRaderaVill se bilder på dina kulinariska äventyr juuue
SvaraRadera