lördag 31 juli 2010

bättre sent än tidigt

Min älskade mama och hennes bf var i besök i Londonlandet för några helger sedan. Jag glömde kameran hemma när vi sågs och fick för ett tag sen några av mamas bfs foton skickade till mig. Här kommer dom, bättre sent än aldrig.


åh, min käraste mama. oj, som jag har saknat
vi posade lite i en gränd vi hittade

mamas bf och mama gjorde en selftake

vi gick över en alldeles hemsk bro som jag trodde skulle falla ner i Themsen, och sen åkte mama och hennes bf hem och det tyckte jag inte alls om.



onsdag 28 juli 2010

onsdagsöl

Några öl efter jobbet på en onsdag med jobbarkompisarna? Jovars. Vi får se hur bra den idén känns imorrn. Just nu känns den fantastisk.

Godmorgon!

tisdag 27 juli 2010

spilld sylt överallt

Det känns lite fint att jag, trots ett gapande hål i min sedan länge obefintliga plånbok, känner mig lite rik när jag på morgonen pussar på min sovande kärlek, smyger ned till köket och sätter mig själv, i lugn och ro, med en skål müsli och massa massa bär. Som att jag tar vara på sommaren trots att det inte är solsken ute när jag skivar upp mina jordgubbar.

Igår åt jag pannkakor till middag och råkade tappa en klick sylt mellan tårna. Fötterna fick jag tvätta men skorna, mina fina tofflor, kommer nog alltid vara lite kladdiga. Fast å andra sidan så vet man ju då att skorna sitter fast på fötterna.

söndag 25 juli 2010

flygplan och vänner i present

För kanske tre timmar sedan fick jag en helt fantastisk nyhet. Sara Åström kommer till Londonlandet för att gå på mitt födelsedagskalas och jag är helt otroligt lycklig. Lyckorus helt klart och jag kan inte sluta fnissa. Sara is coming, Sara is coming heeeere for my birthday! Helt makalöst. Åh, vilken fantastisk människa. Som jag har saknat och som jag saknar, galet. Två veckor, sen är hon här.

Jag har precis badat varm bubbelpool och ätit världens godaste hemgjorda curry. Jag är lite kär i livet ikväll. ÅÅååååh! Älskade liv, älskade vän, älskade kärlek och älskade sommar. Åh, vilken fin kväll.

onsdag 21 juli 2010

koskit i hagen

Jag har helt sjukt ont i magen och har bjudit till födelsedagskalas som ingen kommer på för att alla bor i Sverige och ingen har råd. Mitt hår är flottigt och mina fötter luktar illa, mina naglar ser ut som en påse skit och jag saknar mina vänner och min familj.

...men solen skiner ju i alla fall.

måndag 19 juli 2010

mamaknark

Igår åkte min mama hem. Det blev tårar och kramar på Tottenham Court Road och sen försvann jag ned i tunnelbanan för att få vänta en månad tills vi ses igen. Det är jobbigt detdär. När man får en liten dos av hemma och sen ska klara sig utan en hel månad och sen gudvethurlänge.

Jag fick i alla fall min ledighet från jobbet. Nu ska det fixas med pengar och biljetter och boka och trixa, och när det är färdigt firar jag och Chris jul och nyår i Sydafrika, kramandes med lejon och ridandes på elefanter. Peppen är på!

fredag 16 juli 2010

mama mu i storstaden

Jag vaknade med ett ryck sådär en minut innan klockan ringde. Vanligtvis hade jag tittat på klockan, suckat och försökt somna om, för den där extra minuten kan ju vara viktig! Detta brukar göra att jag är fjorton gånger tröttare när jag vaknar nästa gång. Idag somnade jag inte om. Jag studsade upp ur sängen och sjöng "tonight's gonna be a good night, yes tonight's gonna be a good good niiiiight!". Min mama och hennes bf kommer till Londonlandet idag, och ikväll möts vi upp för middag någonstans och imorrn ska vi också ses och sen på söndag åker dom hem men då dröjer det bara en månad tills vi ses igen.

Åh, ikväll kommer bli en bra kväll.

onsdag 14 juli 2010

hypat, liksom

Idag kom jag på mig själv med att säga ett ord jag inte hade en aning att jag visste vad det hette. Hyphenation, på engelska. Kan det heta avstavning på svenska? När man skriver ett för långt ord och datorn automatiskt delar ordet i två med ett bindestreck emellan.

Äsch, jag tyckte det var lite häftigt i alla fall.

semestersmet

Jag försöker få semester. Inte i sommar på kort varsel, inte i höst på normal varsel - i vinter. Jag och Chris vill åka till Sydafrika, han vill visa mig allting och det kommer kosta multum för flygbiljetter. Då vill man inte stanna i bara någon vecka. Helst vill vi vara borta tre veckor, för att hinna se allt och samtidigt ha en lugn, skön semester. Det tycker mina arbetsgivare låter alldeles absurdt. En receptionist - ta semester? Pfft, knasbolle säger dom och skakar på sina direktörshuvuden. Men jag fortsätter kämpa. Har jag semesterdagar att ta ut ska jag väl få ta dom, tycker jag. Håll tummarna.

fredag 9 juli 2010

biobesök och godismonster

Ikväll ska jag se Russell Brands enorma ego på bioduken. Det finns lösgodis på bion, det gör liksom allting värt det.

Min mama kommer snart hit, tjohooo!

torsdag 8 juli 2010

huvudhack

Jag blir alltid lika förvånad när ambulanser inte låter EEEOOOOO EEEEOOOOO. Det känns som att dom borde göra det. Någon är ju skadad liksom, mer eller mindre.

I tisdags, när Holland gjorde sitt andra mål i semifinalen i fotbolls-VM fick vi tillkalla ambulans. Tydligen har vi världens största Hollands-fan i huset, och när andra målet kom hoppade han upp från sin fåtölj, och i tron om att han skulle hoppa ut genom den öppna dörren ut på gården tog han sats... och hoppade istället rakt upp i ramen som håller fast skjutdörrarna. Två hack i huvudet och blod på hela golvet.

Det är spännande med fotboll, ska ni veta.

onsdag 7 juli 2010

om att vara unge på äventyr

Jag är kanske tio bast och har sommarlov och alldeles för mycket spring i benen för att ligga kvar i sängen, och det blir alldeles för ljust i rummet alldeles för tidigt för att kunna somna om. Trots dom mörkbruna persiennerna som sitter i fönstren med de röda karmarna skiner solen igenom, och jag viker undan det vita täcket med spetskanter jag fått efter farmor och tassar runt min stora säng med guldsänggavel - också efter farmor.

Mamma och pappa sitter vid köksbordet i sina morgonrockar och det doftar sådär hemtrevligt som det kan göra på en ledig morgon utan stress, när vuxna människor dricker kaffe och äter smörgåsar i lugn och ro. Det står kräm och mjölk på bordet och det är så pass varmt att jag inte ens tänker på dendär koppen varm choklad jag alltid brukar dricka på morgonen. Den med så mycket Oboy i att jag får ont i magen av allt socker och måste vila efter frukosten. Det går fort att äta frukost när man är en brud på tio bast med spring i benen, och när tallriken är tom går jag och klär på mig.

Sen bär det av på äventyr. Mamma har hört att det finns ett övergivet hus vid fängelset, och dit ska vi gå och utforska. Vi plockar med oss lite saft och kakor att picknicka på och fastän det bara är runt hörnet så känns det spännande. Tio minuter kanske det tar oss att komma dit, och visst var det värt att vänta hela morgonen på! I ett hav av blomstrande rabatter och vinbärsbuskar och äppelträd står den mest fantastiska lilla stuga. Med vad som måste ha vart ett rum och kokvrå är det det minsta lilla hus jag någonsin sett. Min kompis Amanda som bor längst ner på gatan har en lekstuga som är större!

Mamma börjar plocka fram påsar och en spade, och nu förstår jag varför vi är här. Vi ska stjäla växter! Jordgubbar, blommor (som jag inte har en aning om vad dom heter men som doftar sött) och smultron. Alltihop ska planteras i våra egna rabatter utanför vår röda villa med vita knutar. Samma villa jag bott i sen jag föddes, och kommer bo i nästan lika länge till.

Vi gräver upp det vi vill ha, "försiktigt försiktigt så att du inte skadar rötterna!" och sen äter vi picknick bland vårt stöldgods och njuter av solen och det faktum att vi var först. Ingen hade hunnit stjäla alla dyrbarheter innan oss. Vi är dom bästa blomstertjyvarna i världen.

Sommardagar känns så långa när man är tio. Tur att man kan ta vara på dom och kanske tänka tillbaka på dom när man är tjugo going on tjugoett. Tur att det är fint att vara unge när man får ge sig ut på äventyr och stjäla växter med sin mama.

måndag 5 juli 2010

om två lördagar

Förra helgen var det apvarmt. Sådär lite jobbigt nästan. Så, grabbarna bestämde sig för att gå till Homebase och köpa en pool. Mycket bra idé, tyckte både vi och alla grannar.


Så vi satt i stekande sol i kallvatten-bubbelpool och drack alkosaft och myste. Himla trevligt, måste jag säga.


Den här helgen begav vi oss till Embankment, för att som så många andra gånger, dricka öl på en båt med utsikt över Big Ben och London Eye.
Min karl tyckte att jag var snygg. Det tyckte jag också, bannemig.

En nära vän till Chris familj är i stan och hälsar på sin dotter, så vi åt lunch, skrattade och pratade och skvallrade tills det inte alls var lunchtid längre. Då gick vi till en Sydafrikansk pub, drack Sydafrikans cider och älsko sjöng tillochmed Zlatan-låten för den svenska bartendern.
Himla fin dag, himla fina helger. Det är juli nu, mina vänner. Passa på att njuta.

fredag 2 juli 2010

casual friday

Om en kvart ska jag åka till jobbet och uppleva mitt livs första 'casual Friday'. Åh, det var så roligt igår eftermiddag att höra alla gå runt och viska "vad ska du ha på mig imorrn?" och "men, det är ju aaaaalldeles för varmt för jeans!". Så idag blir det lång-shorts och tisha för min del och jag måste erkänna att det känns lite spännande att gå till jobbet nedklädd istället för uppklädd.

Ja just det - vi gör det för välgörenhet. Ett pund till insamlingen och vi får ha vanliga kläder på oss. Perfa!

torsdag 1 juli 2010

happy birthday to you

Igår fyllde Alexander kyckling 23 barre, och idag fyller min äldsta bror Micke 34 - grattis grattis grattis till er båda!

Jag var på gymmet igår igen. Aj, säger jag bara. Aj, aj, aj.