onsdag 30 juni 2010

ingen gubben i lådan inte

Först tänkte jag att det skulle vara en hemlighet, att jag bara skulle dyka upp och säga "heeej, jag är hemma!". Sen kom jag på att det krävs en himla massa planering och inblandande av personer som måste ta en massa ansvar för att jag ska hållas hemlig, så jag struntar i det. Jag hoppas att folk blir lika glada ändå. Och att vi festar natten lång och badar och städar källarförråd och badar igen och äter god mat och pratar till sent på natten. Älsko följer med mig, så börja träna på engelskan nu folket.

Det blir Sverige, 20-23 augusti, och jag längtar helt enormt mycket.

tisdag 29 juni 2010

träningsvärk AB

Mina lår ömmar och det känns som ett motstånd på hundra kilo håller emot när jag ska resa mig. Min nacke är stel och mina axlar känns tio gånger större än vanligt. Jag var på gymmet igår. Lara, ungerskan som flyttat in i vårt hus, är personlig tränare och drog med mig på helvetespasset of doom igår. Ett pass som skulle avslutas med 10 minuter stående spinning i uppförsbacke. Nej, sa kroppen, och dog lite, så där gav jag upp efter ett par minuter. Annars var jag bannemig duktig.

Jag köpte Nesquick i helgen, den engelska motsvarigheten till Oboy. Och herreminje, vad jag saknat Oboy. Mumma.

lördag 26 juni 2010

midsommarsilledill

Imorse när jag skulle ge mig iväg till IKEA för att köpa sill och choklad kom jag inte ut genom dörren. Dörrhandtaget satt fast, och gick inte att rucka. Efter många om och men fick jag och Jo smyga genom grannens bakgård, ut genom grannens dörr för att försöka öppna vår dörr från utsidan. Inte heller det funkade. Nu har vi ett nytt lås på vår dörr och en nyckel. EN nyckel. Vi är sju personer i vårt hus, i fem olika rum. Med EN nyckel. Hmm.

Iväg till IKEA gick vi i alla fall, och hett var det. Efter en halvtimmas promenix dit packade jag ryggsäcken full med tunnbröd, sill, Kalles kaviar, choklad och Ahlgrens bilar, och vandrade hem igen. Väl hemma bjöd jag huskamraterna på svensk midsommar med hemgjord potatissallad, färskpotatis, varmrökt lax och fyra olika sorters sill. Och salami, men inte vilken salami som helst - rensalami. Det ni, sånt äter man knappt i Sverige ens! Till efterrätt blev det jordgubbstårta, såklart.

Med stekande sol och svenskt käk finns det inte mycket att klaga på. Glad midsommar!

fredag 25 juni 2010

dagens (p)outfit

Mest för att jag var så sjukful igår, och sedan på något mirakulöst vis blivit frisk under natten iklädde jag mig min kortaste kjol och min vitaste skjorta denna midsommarfredag till ära. Jag hade planer på att se True Blood hela dagen, och att åka och storhandla inför mitt svensk-mat-marathon som jag bestämt att ha i helgen, men icke. Mina skuldkänslor får för sig att jag är dum om jag stannar hemma när jag mår bättre. Så vi testar att gå till jobbet! Alla kläder är från HM. Så spännande är min garderob. In mah <3, liksom.

torsdag 24 juni 2010

fabbo doktorn-besök

Du har hög feber, sa doktorn, fast på engelska. No shit, sa jag, fast inte med dom orden. 38,7 hade jag, sa han. Han klämde på min mage och kollade mig i halsen och lyssnade på mina lungor och tog mitt blodtryck och tog urinprov och tre rör blod. Så jag blev alldeles platt, så mycket blod tog han! Sen sa han att det var märkligt att jag bara hade feber, inte ens snorig är jag. Mycket märkligt sa jag tillbaks, fast på engelska. Sen fick jag ett recept på nån antibiotika som jag ska äta en vecka och imorrn kommer resultatet på blodproverna.

Jo sa förut att folk dog i influensa för att dom bäddade ner sig alldeles för varmt och därmed höll febern uppe. Så inatt sover jag med bara lakan. Inte ska jag väl kola av lite feber, tänker jag. Man är väl tuffare än så. Man är väl viking. Eller nåt. Hrrm.

Jag hoppas på att få sova hela natten, men lite hoppas jag också att jag kan vara lite sjuk imorrn också. Jag började se på True Blood idag. nämligen. Bara två första avsnitten änsålänge, men so far so good. En sjukdag till kan jag väl få ta?

om att frysa under tonvis med filtar

Inatt sov jag knappt nånting. Trots att täcket var genomblött av svett frös jag så att jag skakade. Försökte ha en kall handduk på pannan men den blev varm så snart jag la dit den. Jag vred och vände på mig för att hitta sovställningar som inte gjorde ont, men det gick inte. När klockan blev tio i sju ringde min klocka och jag tänkte att nej, jag stannar bannemig hemma idag. Om en timma ska jag till doktorn och fråga dom om dom kan hjälpa mig.

Kul också att enda dagen jag är ledig är första dagen på veckan det är molnigt. Jag hade ju hoppats på att lägga mig i solen när Panedolen kickat in och doktorsbesöket var avklarat. Icke sa nicke.

onsdag 23 juni 2010

dagens outfit

Ja, herreminje. Var ska detta sluta? Ser på fotboll (och gillar't!) och tar dagens outfit-bilder. Såhär tjusig är jag i alla fall ibland när jag går till jobbet. Vi tar ordet budget och försöker få det att se fabulöst ut - röda lackballerinas med guldknop-spänne & lackskärp med guldrosett-spänne från Primark, strumpbyxor från Sainsbury's och kjol & tischa från HM. På jobbet byter jag i och för sig skor till svarta lackpumps från Mark's and Spencer's, men det är fint det med.

Sådärja, första dagens outfit avklarad. Herreminje. Vart är världen på vägen?

tycksyndommigsnälla

Nu är jag trött på att vara sjuk. Att vara halvfebrig och frysa varje morgon, ta piller och svettas varje förmiddag, frysa varje eftermiddag, ta piller och svettas varje sista timma och på väg hem från jobbet är jobbigt.

Bli frisk nu, kroppen. Jag orkar inte vara krasslig mer!

stress

Helvetisk eftermiddag på jobbet. Hjälpa Mia skriva ut tiotusentals papper från tiotusentals filer och lägga i ordning i fem kopior av tre olika häften á trettio sidor. Sätta Post-It-lappar mellan. Få höra att papprena inte ligger i ordning (vilket dom verkligen gör, den ordningen hon gav mig från början), får veta att vissa papper är fel utskrivna då allt inte är med och en siffra kommer ut på separat papper. Sätter mig ned i mötesrummet vid det gigantiska bordet och försöker sortera papper och skriva sidnummer, men det hittas mer fel. Får springa och skriva ut mer och springa fram occh tillbaka för godkännande eller, som det mest blir, avslag. Med halvfeber och virus i kroppen var jag lite halvkänslig tror jag. Buhuu.

söndag 20 juni 2010

fotbollstokig sjukling

Håret blev sådär alltså. Dom är ju inga Maxim-are där på Toni & Guy Essensuals i Swiss Cottage. Men men, håret är lent i alla fall, och skönt att blir av med allt svinto. Jag får se hur det blir när jag fixar till 'et själv.

Vi var iväg på grillning hos en av Chris jobbarkompisar igår också, trevligt värre. Men med en underlig smärta i kroppen, hackande tänder och en panna det gick att bränna sig på kände jag att någonting lurt var på gång. Vi skyndade vidare på spelning med Starseed och Senser och jag frös iklädd dubbla tröjor och Chris skinnjacka i en lokal fullpackad med rockande hårdrockare. Jag fick med mig Chris därifrån efter halva Senser, och sov hela vägen hem på tunnelbanan. Idag har det varit Panedol var fjärde timma, té, vatten och vingummin. Jag låg i sängen till två, såg Nya Zeeland dra lika med Italien klockan tre och såg en Brasilians Kaka vara stroppig klockan sju. Heja Svennis och Ivory Coast sa jag, nehedu sa Kaka och satte fularmbåge i magen på sin motståndare, fick rött kort och gick av planen med ett fult smil på läpparna. Pfft. För hundratusentals kronor i veckan ska man väl kunna vara mer proffesionell än så, kan jag tycka.

Ja, det är kul att det är en sport på tv jag faktiskt kan förstå. Skönt som omväxling mot all komplicerad rugby och cricket. Jag gillar fotboll. Jag blir alldeles skrikig och till mig och insatt och frustrerad och nördig. Det är roligt, faktiskt. Jag gillar fotbolls-VM. Där, nu var det sagt. Pyttsan.

fredag 18 juni 2010

snipp snapp

Imorgon ska jag göra av med massa pengar. Äntligen, äntligen blir det av. Senast var i december när jag var i Sverige och herreminje vad jag har längtat. Så trasigt som det är har det nog aldrig varit förut, och inga produkter kan någonsin heala topparna. Tony och hans Guy ska få ta sig an mitt svinto-rufs och försöka göra något vettigt av det som pryder min skalp.

Det är ganska roligt att jag är så exhalterad, och visst är det ett I-landsproblem på hög nivå att inte ha råd att klippa sig på 6 månader men imorrn blir det av och jag är glad. Då behöver ni väl inte tycka att jag är fånig, bara lägg huvudet på sne och le lite för min skull.

Imorrn halv elva ska jag klippa mig! Woop Woop!

junibebis

Min första preggovän från min årskull har fått sin bebis! Maria och Dennis fick sin Leo till slut, efter nio långa månader.

Världens största grattis och lycka till. Ta hand om varann och håll kvar ungen i pyttestorlek tills jag kan komma dit och klämma och känna lite. Åh, bebisar.

torsdag 17 juni 2010

hejdå nyponros

Ni kan få köpa min lägenhet om ni vill. Titta på den här först: http://www.hemnet.se/bostadsrattslagenhet/kungsgatan-23-centralt-vaster/713167


Jag blir lite gråtmild, måste jag erkänna. Buhuu.

onsdag 16 juni 2010

sjukstuga

En del tyckte att festivalbeskrivningen i senaste inlägget inte var överdrivet positivt, så jag måste bara tillägga att det var en helt fantastiskt fin festival. Alla rockers var supertrevliga och ingenting blev stulet ur tältet och det var roligt och fint och mysigt. Så.

Älsko har fått festivalsjukan. Efter att ha stått i regnet med bara en Tesco-påse på huvudet och en silverkasse över axlarna som romerska axelskydd var han ganska blöt. Nu är stackarn sjuk, hostig och febrig och dan. Jag börjar känna av det också, så lagom till helgen är nog han frisk och jag sjuk. I vanlig ordning, liksom.

Igår pratade jag med Carro. Det var himla fint, jag saknar henne massvis hela tiden. Det är tur att det finns Skype, visst, men hur går det egentligen med uppfinnandet av teleportören?

tisdag 15 juni 2010

festival på två minuter

Nu har jag två minuter på mig att beskriva min festival. Jag har sett skitbra band, skitdåliga band och band som helt enkelt bara var... för mycket. Jag har sett blonda pudelrockare i silvertights och tjejer med silikontuttar utan tröja och utan bh på killars axlar. Jag har ätit glass och världens bästa kinamat och druckit en himla massa svindyr öl och cider. Jag har burit tonvis med packing i flera timmar i jakten på en tältplats på en överfull camping, och jag har umgåtts med sydafrikaner hela hela tiden. Jag har bränt mig på ryggen och jag har frusit och sovit med dubbla lager kläder på en uppblåsbar madrass utan luft. Jag har gått i leran och slängt mina skor och haft regnponcho och dansat och fotat med engångskamera och tappat solglasögon och köpt nya. Jag har sovit i tält med min karl och vi har vart världens bästa och käraste par och vi har åkt karuseller och vandrat på en racingbana och myst. Jag har sett Coheed and Cambria.

Phew. Nu ska jag tll jobbet.

onsdag 9 juni 2010

för att jag är en härmapa

Carro gjorde en såndär fylla-i-grej på sin sida och då var jag också tvungen. Hon gjorde en spellista med bara Robbies bästa igår. Den ska jag lyssna på när jag får ensamtid och kan ligga i sängen och titta upp i taket. Det blir fint.

Hur är du som vän tror du själv? - Jag tror att jag är omtänksam, och jag tror att jag säger rätt ofta hur mycket jag tycker om mina vänner och hur mycket dom betyder för mig. Rätt ofta är inte tillräckligt, dock. Det tåls att sägas varje dag, såntdär.

Hur gillar du att umgås – i gäng flera stycken eller one to one? - One to one helst och oftast, men jag kan verkligen sakna grupphänget med Carro och pojkarna.
Välj två av dina nära vänner och berätta om hur du lärde känna dem?
- Med risk att låta som någonting som hakat upp sig så måste jag skriva nästan som Carro fast lite tvärt om. Vi träffades på teaterskolan och jag tyckte att hon var tuffast i världen för hon hade kortklippt superblondt hår och tuffa kläder med dödskallar och sånt. Sen bjöd hon mig på sin femtonårsfest genom att ge mig en lapp och en handritat karta i köket på teatern. Vi var på Förola och jag gjorde allt för att impa med min present. Den var inslagen i bilder på Paul Tilly som jag hittat i någon tidning och innehöll en tischa med ett kvinnotecken på och annat småpryttel.
- Therese började i min klass när vi var åtta. Jag minns att hon bodde på samma gård som min dagmamma och jag gick hem till henne för att leka med hennes Barbie-hus. Jag minns att hon gick över lekparken med en pajform och jag frågade vad det var i. "Morotskaka" sa hon. Äckligt, tänkte jag då. Little did I know...

Vad bråkar du oftast om med dina vänner? - Det känns inte så nödvändigt att bråka.
Vad brukar du oftast göra med dina vänner? - Prata. Fika och prata. Skratta och se på någon bra serie om man har tur. Men mest pratar vi.

Hur enkelt släpper du in nya bekantskaper i ditt liv? - Bekantskaper släpper jag in lätt men vänner vetihundan. Det tar nog ett tag innan vi blir vänner på riktigt.

Säg en svensk kändis du skulle vilja vara vän med och varför? - Just nu skulle jag nog, fånigt nog vilja vara vän med Sandra Beijer. Mest för att hon och hennes vänner är så himla stiliga hela tiden, och för att det vore super att gå på alla fantastiska fester hon går på.

Vem var din allra första vän (som du minns)? Sofia bodde på min gata och vi gick hos samma dagmamma. Hennes storebror var bästis med min storebror och våra föräldrar var kompisar och vi åkte och tältade ihop på somrarna. Helt perfa liksom.

Vem av dina vänner har du känt allra längst?- Det är nog Jessica som jag fortfarande har kvar. Vi gick i samma klass från ettan till nian och fortsatte i parallellklasser på gymnasiet.

Hur många bästa vänner har du?- Jag känner mig jäkligt lyckligt lottad som kan säga att jag har tre.
Vad brukar du och dina vänner prata om oftast (i procent)? - 40% relationer, 20% personlig utveckling/insikt, 20% skola/jobb, 10% bakning/mat och 10% skvaller.

Vad är det värsta en vän gjort mot dig? - Det jag kommer att tänka på är att jag hade ett par bekanta en gång i tiden som tyckte att det var passande att tycka och tänka om hur jag levde mitt liv och vilka val jag gjorde. Just vid den tiden och i det skedet var det hemskt jobbigt att folk jag knappt kände skulle ha åsikter, och dessutom uttrycka det till mig.

Vem av dina vänner vet mest om dig? - Carro och Zäta.

Har du några killkompisar? - Ja, och jag saknar dom jättemycket.

Vilken egenskap uppskattar du allra mest hos en vän? - Omtänksamhet och medkänsla.

Tycker du det är viktigt att vänner är superärliga mot varandra? (typ någon frågar: tycker du att de här skorna är fina?) - "Du måste ju kunna ta kritik" säger folk. Jag har skitsvårt för det, men jag jobbar på det. Klart man ska vara ärlig, men ibland är gränsen hårfin mellan ärlighet och elakhet.

esmeralda får inte gå på festival

Jag tog lite skada ändå av mitt lajvande. Jag gjorde det bara en gång, men jag umgick desto mer med rollspelande folk en gång i tiden, och det skadade mig. Jag och Chris såg Robin Hood igår, och antingen var sömmerskan jäkligt bra på att sy rakt och jämt för hand, eller så var det helt enkelt sytt på maskin. Skadat, tänker jag, när man inte kan se på en film på bio utan att se sånt. Hyfsad var den i alla fall, filmen. Jag har alltid tänkt att Cate Blanchett är riktigt oattraktiv för att vara leading lady i Hollywood, men i den här filmen är hon fan snygg. Russell Crowe, han är mest bara gammal. Och den nya kungen hade kunnat spelas av Russell Brand, tänkte jag. Då hade filmen blivit mer intressant.

Engångskameror till helgen ska inhandlas idag tror jag bestämt. Min Nikon får inte hänga med på sådana här tillställningar, och eftersom ekonomin inte riktigt tillåter mig att köpa en kompakt digitalkamera får jag nöja mig med engångs och kanske fota bilderna för att lägga upp dom här. På fredag åker vi på vår festival. Vi har köpt tält, sovsäckar och madrass - vi är redo sånär som gummistövlar. Vi hoppas på fint väder helt enkelt.

Godmorgon, förresten. Nu ska jag till jobbet och klippa och klistra i InDesign. Tjohoo!

torsdag 3 juni 2010

knäckebröd

På tal om Sverige åt jag knäckebröd till min portion fiskpinnar och potatismos igår. Knäckebröd med mos och salt på. Inte illa, tycker jag, och som sagt är det märkligt vad man uppskattar och saknar när man är någon annan stans.

För ett par nätter sedan drömde jag att Maria och Dennis fick sin bebis. Jag hoppas att bebis kommer snart, för det blir varmt annars i sommarsverige. Men skönt för bebben att få ha sina första månader i värme, istället för inpackad i overall och mössa och alldeles för stora vantar. Kom snart bebbe, folk från hela jorden längtar!

Det är förresten juni nu. Typ som mitt i sommaren. Glad sommar på er, allihopa. Make a plan och hälsa på mig snart, jag saknar er och jag var faktiskt hemma sist. Er tur att komma hit varendaste en.